Vesti bune pentru iubitorii de animale de companie in sezonul estival

  Proiectul legislativ de modificare și completare a Ordonanței 19/2006 aprobată prin Legea nr. 274/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă a fost depus de deputatul USR PLUS de Constanța, Cristina Rizea.

  Ordonanța, emisă în timpul guvernului Tăriceanu interzice cu desăvârșire accesul cu animale de companie pe plajă.

  „Proiectul depus astăzi, propune adoptarea unui cadru leg...

Se întrerupe furnizarea curentului electric in Eforie Nord

Vineri, 19 martie, va fi întrerupt curentul electric la Eforie Nord, între orele 9.00 – 17.00, pe strada Grivitei si blocuri Grivitei Sind – intrerupere totala.

”Regretăm neplăcerile resimțite de clienți în cazurile în care aceste lucrări, efectuate pentru a preveni eventuale probleme în alimentare, perturbă temporar activitățile acestora. Colaborăm cu autoritățile locale, dar și cu alte utilități, pentru a minimiza impactul.”, a trans...

Fara Caini Comunitari pe strazile din Eforie

Astfel, ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de Efo Urban SRL, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța decide, după lungi consultări desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 25 noiembrie a anului trecut, că proiectul: „CONSTRUIRE ADĂPOST DE CÂINI ”, amplasat în Eforie, pe strada Progresului, nr. 1, nu se supune evaluării impactului asupra mediului, astfel în curând animalele f...

Masinile cu volan pe drepta nu se vor mai inscrie in Romania

 Șoferii români vor fi nevoiți să respecte o nouă regulă în urma Brexitului.

  Deoarece Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană, acest lucru devine obligatoriu.

  Mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi omologate în România deoarece Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană. Certificatul emis în Regatul Unit nu mai este valabil iar mașinile cumpărate de la britanici vor...

Brasov-Constanta doar 4 ore cu trenul

În premieră pentru căile ferate române, operatorul feroviar de stat CFR Călători va introduce un ”supetren” pe relația Brașov-Constanța și retur, care va avea doar două opriri intermediare pe traseu – la Predeal și la București Nord.

  Astfel, se va obține o durată a călătoriei între cele două orașe de patru ore și 23 de minute. În paranteză fie spus, timpul de parcurs ar fi putut fi redus la patru ore, dacă garnitura nu ar mai fi fost...

Vreme neasteptat de calda pe litoral

  Vreme neasteptat de calda pentru aceasta perioada a anului pe litoral. La Constanta azi se inregistreaza 24 de grade celsius iar faleza cazinoului este numai buna pentru plimbare si relaxare.

...

Kiting la malul marii in Mamaia

4 octombrie, vara nu pleaca inca de pe litoralul romanesc. Statiunea Mamaia Nord, 23 de grade, soare si vand numai bune pentru un final de weekend perfect. Aici are loc intalnirea pasionatilor de kiting, care se bucura de curentii si valurile Marii Negre.

...

Vremea se pastreaza frumoasa pe litoral

  Vremea este buna de plaja astazi 27.10.2019 pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, vantul va sufla moderat.

  Maxima zilei poate ajunge pana la 20 de grade.   

  In zilele care urmeaza vremea se anunta a fi frumoasa pe litoral, cu temperaturi ridicate pentru aceasta perioada, valoarea acestora fiind cuprinsa...

Există viata si dupa sezon pe litoral

  Exista viata si dupa sezon !

  An de an localnicii statiunilor de la malul marii se confrunta cu problema lipsei locatiilor care raman deschise si peste sezonul rece ! Dupa plecarea turistilor toti agentii economici trag cortina de parca cei ce ii gazduiesc vara de vara nu au nevoie ca dupa orele de program sa se destinda sau sa ia masa cu prietenii in weekenduri.

   Astfel restaurantul La Famiglia nu doar ca si-a redeschis a...

Crosul Toamnei Eforie Nord

  In aceasta dimineata la ora 10.00 a fost dat startul Crosului Toamnei Eforie Nord. La start au participat 100 de copii si 100 de parinti atat din Eforie cat si din localitatile invecinate.

   S-a alergat pe o distanta de 1200 de metri pe faleza plajei Belona.

              TOTI AU FOST CASTIGATORI!

 'Important este sa participam si sa conviingem cat mai multi copii si tineri sa imbratiseze sportul' a declarat organiza...

Invazie de meduze albastre la Eforie Nord

  In aceste conditii in zonele cu apa mica si ferita de curentii puternici de larg, in fiecare toamna se aduna meduzele de mari dimensiuni si foarte colorate. Am surprins si noi cateva cadre cu ele si va invitam sa va bucurati și voi de imaginile noastre. 

...

Precizări privind calitatea apei si masuri pentru combaterea problemelor digestive aparute in statiunea Eforie

D.S.P.J.Constanța atrage atenția asupra necesității asigurării normelor de igienă, astfel: operatorii de plaja vor asigura utilităților la nivelul beach- barurilor / alte unități de pe plajă, igiena plajei și a grupurilor sanitare.

Grupurile sanitare și recipienții pentru colectarea deșeurilor menajere de la nivelul plajelor vor fi în număr suficient, intreținute igienic prin spălare și dezinfecție respectându-se H.G. 88/2004 – pentru...

Unul dintre cei trei pescari dispăruți in mare in luna Martie a fost descoperit in Bulgaria

Trupul neînsuflețit al unuia dintre pescarii dispăruți în mare, încă din luna martie, a fost găsit în Bulgaria, la data de 28 iunie.

Se pare că este vorba despre fratele lui Gheorghe Stănică, zis Călin, patronul cherhanalei Sea Temple, din localitatea 2 Mai, care era consilier local în Limanu, dispărut și el la aceeași dată.

Amintim că Trei bărbați (pescari) au dispărut pe mare, după ce, în cursul zilei de miercuri, 6 martie, e...

Bulgaria a adoptat noua lege a plajelor

Litoralul bulgar al Mării Negre atrage anual în jur de 6,5 – 7 milioane de turişti străini, la care se adaugă încă 1,5 milioane de vizitatori din celelalte provincii ale ţării.

Prin urmare, dezvoltarea armonioasă a întregii regiuni litorale este o prioritate pentru factorii de decizie de la Sofia.

La 13 iunie 2019, Parlamentul bulgar (Săbrania) a adoptat mai multe amendamente la Legea plajelor după ce organizaţii civice şi ecol...

Mai multe hoteluri de pe litoral se reprofilează pe ALL INCLUSIVE!

Cererea tot mai mare pentru structurile all inclusive îi face pe unii hotelieri să investească în acest segment, astfel că doar în această vară numărul locurilor „all inclusive” în hoteluri a crescut cu 3.243, respectiv cu 30% față de capacitatea de anul trecut.

Acum, pe litoralul românesc sunt 29 de hoteluri all inclusive, care cumulează peste 13.500 de locuri de cazare și pot primi, într-un an, mai mult de 270.000 turiști. La finalul...

FUMATUL INTERZIS IN PARCURI !

Adio fumat chiar si afara !

El devine interzis și în parcuri, precum la locul de muncă sau în restaurante. Nu se va mai fuma la întâmplare în spațiile publice.

Legea intrata deja în vigoare, practic, admite ca singur loc unde se mai poate fuma este pe terasa restaurantelor, în aer liber.

În jurul spatiilor de joaca special amenajate pentru copii, tutunul este strict i...

CUTREMUR PE LITORAL

Un cutremur cu magnitudinea de 4.0 a fost inregistrat la orele 22.51, la 30 de kilometrii adancime in largul Marii Negre.

Institutul National de Dezvoltare-Cercetare pentru Fizica Pamantului a precizat ca a fost unul dintre cele mai mari, in zona mentionata fiind inregistrate alte 12 cutremure.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 301 km de Istambul, Bartin, 165 km NV Amasra, toate din Turcia.

Sursa: ziuadeconsta...

Plaje fara sezlonguri !!!! Legea litoralului: fără construcţii pe plajă, fără şezlonguri şi umbreluţe, acces direct la mare.

Dupa incendiul devastator de anul trecut din Mati, localitate din Atena, in care au murit peste 100 de oameni, Legea litoralului stabileşte ca toate construcţiile de pe plajă, care împiedică accesul liber la malul mării, să fie demolate în termen de cel mult şase luni de la promulgarea textului. Articolul 41 al legii cere imperativ „lichidarea rapidă şi demolarea tuturor structurilor şi construcţiilor, astfel încât să nu mai existe obstacole î...

ATENTIE HOTELIERI !!!

De azi intra in vigoare noua lege a turismului ! România are, pentru prima dată, o lege a turismului, după ce Guvernul României, la inițiativa Ministerului Turismului, a adoptat, astăzi, actul normativ. Astfel, clasificările unităților de cazare, atestarea ghizilor de turism, omologarea pârtiilor și traseelor turistice și autorizarea plajelor vor fi emise de autoritățile locale. De asemenea, legea mai prevede ca hotelierii care dețin unități d...

SUS

Website realizat de SEOVISION